Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane krążki bakłażana"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1350
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1350
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Bakłażany umyj i pokrój na plastry o grubości około 1 cm, posól i odstaw na 10 min.
Spłucz sól z bakłażanów i osusz je ręcznikiem papierowym. Bazylię, oregano, paprykę oraz posiekany czosnek wsyp do miseczki i wymieszaj. Plastry bakłażana smaruj pędzelkiem nasączonym oliwą, a następnie obtaczaj ziołami.
Bakłażana poukładaj na kratce i grilluj około 10 min, aż się zarumieni. Podawaj z ryżem, najlepiej brązowym lub basmati, albo z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami i sosem tzatziki.Źródło: Takie jest życie