Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i oryginalna propozycja na danie z grilla. Kremowy serek, marynowane papryczki jalapeño, koperek, bazylia oraz szpinak stanowią idealne połączenie z łososiem.
grill, płyta żeliwna do grillowania
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Przez środek każdego kawałka ryby robimy nacięcie(uważając by nie przeciąć skóry na wylot), tak by powstała łódeczka. Kawałki łososia oprószamy solą i pieprzem.
Serek mieszamy z posiekanym koperkiem, szpinakiem i bazylią. Dodajemy pokrojone w plasterki jalapeño. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia nadziewamy farszem.
Na grillu rozgrzewamy żeliwną płytę, gdy jest gorąca układamy kawałki ryby. Rybę grillujemy w zamkniętym grillu przez 3-4 minuty.
Tak przygotowanego łososia podajemy z ulubioną sałatką warzywną.
Smacznego