Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane pikantne udka z porami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Natrzyj umyte i osuszone udka solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryką, kminkiem i majerankiem. Odstaw na godzinę do lodówki.
Ułóż udka na natłuszczonej tacce do grillowania, skrop olejem i opiekaj na grillu ok. 40 minut. Po 20 minutach pieczenia ułóż na grillu pokrojone na 10-centymetrowe kawałki pory. Oprósz je solą, posmaruj olejem. Udka podawaj z porami i bułeczkami lub pieczonymi ziemniakami (ziemniaki skrop oliwą, dopraw solą i rozmarynem, piecz ok. godziny).Źródło: Olivia