Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane pikantne udka z porami"
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Składniki
Natrzyj umyte i osuszone udka solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryką, kminkiem i majerankiem. Odstaw na godzinę do lodówki.
Ułóż udka na natłuszczonej tacce do grillowania, skrop olejem i opiekaj na grillu ok. 40 minut. Po 20 minutach pieczenia ułóż na grillu pokrojone na 10-centymetrowe kawałki pory. Oprósz je solą, posmaruj olejem. Udka podawaj z porami i bułeczkami lub pieczonymi ziemniakami (ziemniaki skrop oliwą, dopraw solą i rozmarynem, piecz ok. godziny).Źródło: Olivia