Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja dla 2-3 osób, czas przygotowania ok. 30 min.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Na rozgrzaną oliwę kładziemy plastry tofu. Smażymy na patelni grillowej z obu stron na na złoty kolor. Polewamy sosem sojowym. Czekamy, aż sos odparuje, oblepiając glazurą plastry tofu. Zdejmujemy z gazu i posypujemy wędzoną papryką i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przygotowujemy sałatkę: dobrze wypłukaną i odsączoną sałatę mieszamy z pozostałymi składnikami. Osobno przygotowujemy sos: sok z cytryny mieszamy z musztardą, a kiedy się połączą, powoli wlewamy oliwę do uzyskania jednolitej emulsji. Sos dodajemy tuż przed podaniem. Jeśli chcesz, by danie było bardziej treściwe, zjedz je z kaszą jęczmienną lub ryżem basmati.