Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja dla 2-3 osób, czas przygotowania ok. 30 min.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Na rozgrzaną oliwę kładziemy plastry tofu. Smażymy na patelni grillowej z obu stron na na złoty kolor. Polewamy sosem sojowym. Czekamy, aż sos odparuje, oblepiając glazurą plastry tofu. Zdejmujemy z gazu i posypujemy wędzoną papryką i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przygotowujemy sałatkę: dobrze wypłukaną i odsączoną sałatę mieszamy z pozostałymi składnikami. Osobno przygotowujemy sos: sok z cytryny mieszamy z musztardą, a kiedy się połączą, powoli wlewamy oliwę do uzyskania jednolitej emulsji. Sos dodajemy tuż przed podaniem. Jeśli chcesz, by danie było bardziej treściwe, zjedz je z kaszą jęczmienną lub ryżem basmati.