Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane udka w słodko–kwaśnej marynacie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso opłucz, osusz, włóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, keczupem, sokiem ananasowym, oliwą oraz octem jabłkowym.
Dołóż skórkę z pomarańczy i czosnek. Przypraw solą oraz słodką i ostrą papryką. Polej tym udka. Dokładnie wymieszaj i marynuj mięso 8 godzin w lodówce.
Zamarynowane podudzia przełóż na patelnię grillową. Smaż po około 7 minut z każdej strony. Mięso możesz także piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.Źródło: Tina