Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowany boczek"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85327
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2618
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10053
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4142
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7178
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85327
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2618
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10053
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4142
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7178
Składniki
Przyprawę grillową wymieszaj z olejem. Boczek włóż do miseczki, zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie (nie będą się przypalać). Plastry boczku ciasno nawiń na patyczki. Ponownie włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Patyczki z boczkiem ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj aż do zrumienienia.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 10 minut. Sztuka: 120 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie