Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiadek dla całej rodziny.Bardzo często robimy to danie ,zmieniamy rybę oraz rodzaj ryżu.Do tego dania użyłam ryżu kiełkującego firmy Gaba.Ale można użyć zwykłego czy brązowego ryżu. Ryż ten jest bardzo smaczny,mega sypki i szybko się go gotuje,nawet szybciej niż napisano na opakowaniu i zawiera wiele cennych wartości odżywczych.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 125
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 506
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 223
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 125
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 506
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 223
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Filety z dorsza doprawić pieprzem i solą.Piekarnik ustawiamy na funkcję grilowania i rozgrzewamy do 190-200C.Grillujemy przez 25 min. Brokuła myjemy,kroimy na drobne różyczki,zalewamy wrzątkiem i gotujemy jeszcze ok.10 min.Wodę można lekko osolić,a pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny aby brokuły zachowały ładny zielony kolor.Ryż i brokuł odcedzamy ,przekładamy do miski,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,oliwę z oliwek i dokładnie mieszamy. Podajemy z grillowanym dorszem lub inną rybką np.łososiem skropionym sokiem z cytryny.Ja dodałam jeszcze ogórki kiszone żeby trochę zaostrzyć smak.Wszystkim bardzo smakowało. :)