Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana pierś z kurczaka jest zawsze smaczna i soczysta. Do tego sos pieczarkowy z dodatkiem masali ,ryż i surówka z młodej kapusty :P Pycha!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7539
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2541
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7539
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2541
Składniki
Pieczarki czyścimy ,kroimy na pół i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy łyżkę masali ,zalewamy śmietaną i dusimy na wolnym ogniu 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Filety z kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy ( z obu stron) ,co jakiś czas smarując górną część mięsa sosem teriyaki przy pomocy silikonowego pędzelka. Podajemy z ryżem jaśminowym ,sosem pieczarkowym i surówką z młodej kapusty.