Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany kurczak teriyaki

Grillowany kurczak teriyaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48618

Dodano:

Odsłon: 7836

Grillowana pierś z kurczaka jest zawsze smaczna i soczysta. Do tego sos pieczarkowy z dodatkiem masali ,ryż i surówka z młodej kapusty :P Pycha!

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (po 200 g)
  • 250 g pieczarek
  • 400 g śmietany 18%
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka masali (przyprawa)
  • sos teriyaki
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki czyścimy ,kroimy na pół i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy łyżkę masali ,zalewamy śmietaną i dusimy na wolnym ogniu 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Filety z kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy ( z obu stron) ,co jakiś czas smarując górną część mięsa sosem teriyaki przy pomocy silikonowego pędzelka. Podajemy z ryżem jaśminowym ,sosem pieczarkowym i surówką z młodej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń