Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kurczak z warzywami z grilla z kaszą kuskus i fasolką szparagową.Wiosenny obiad z grilla w którym każdy znajdzie coś dla siebie co lubi bardziej. Z zielonym sosem z rukoli który zrobimy w dwie minuty. Grill nie musi być nudny i monotonny.
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1741
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1741
Składniki
Pierś kroję na trzy kawałki, przekładam do miseczki, dodaję ocet balsamiczny, sos balsamiczny, paprykę wędzoną, pieprz cytrynowy, sól, przyprawę grecką, oliwę i dokładnie obtaczam w marynacie. Odkładam na godzinę do lodówki.
Cukinię kroję w plastry 0,5 cm, paprykę w paski szerokie. Paprykę, cukinie przekładam do miski dodaję oliwę, przyprawę grecką i obtaczam. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie.
Mięso układam na grillu razem z cukinia i papryką, oraz pomidorkami połówkami. Kuskus przygotowuję zgodnie z opakowaniem.
sos: Do pojemnika przekładam wszystkie składni sosu i miksuje blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Kuskus podaję z warzywami, piersią z kurczaka i polewam sosem z rukoli, posypuję koperkiem i rukolą