Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowany przysmak"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 67
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 67
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 250 kcal, cena 3,90 zł, 4 porcje.
Pieczywo (focaccia, piadina, pita) opiecz na kratce grillowej albo w piekarniku z funkcją grilla. Każdy placek przekrój na 4-6 trójkącików.
Rukolę przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, osusz w wirówce, na sicie lub na papierowym ręczniku kuchennym. Cebulę cukrową obierz i drobno poszatkuj. Możesz też użyć zwykłej cebuli, ale wtedy, po poszatkowaniu, ułóż ją na sicie, sparz wrzątkiem i przelej zimną wodą.
Pomidory umyj, osusz. Jeśli chcesz, możesz je sparzyć i obrać ze skórki. Pokrój pomidory w cienkie plasterki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Serek ricotta osącz, rozdrobnij.
Przygotuj sos z oleju, musztardy, łyżeczki soku z cytryny oraz soli, pieprzu i cukru do smaku. Na półmisku lub talerzykach rozłóż pieczywo, plastry pomidorów i rukolę. Całość posyp posiekaną cebulą oraz ricottą, skrop sosem.Źródło: Świat kobiety