Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowany przysmak"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 250 kcal, cena 3,90 zł, 4 porcje.
Pieczywo (focaccia, piadina, pita) opiecz na kratce grillowej albo w piekarniku z funkcją grilla. Każdy placek przekrój na 4-6 trójkącików.
Rukolę przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, osusz w wirówce, na sicie lub na papierowym ręczniku kuchennym. Cebulę cukrową obierz i drobno poszatkuj. Możesz też użyć zwykłej cebuli, ale wtedy, po poszatkowaniu, ułóż ją na sicie, sparz wrzątkiem i przelej zimną wodą.
Pomidory umyj, osusz. Jeśli chcesz, możesz je sparzyć i obrać ze skórki. Pokrój pomidory w cienkie plasterki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Serek ricotta osącz, rozdrobnij.
Przygotuj sos z oleju, musztardy, łyżeczki soku z cytryny oraz soli, pieprzu i cukru do smaku. Na półmisku lub talerzykach rozłóż pieczywo, plastry pomidorów i rukolę. Całość posyp posiekaną cebulą oraz ricottą, skrop sosem.Źródło: Świat kobiety