Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na grillowanego pstrąga w otoczeniu nadziewanej grillowanej pieczarki z sosem jogurtowym. Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę naturalnych przypraw VEGA Prowansalska.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4418
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5881
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4418
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5881
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Składniki
Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Pstrągi posypujemy przyprawą prowansalską,świeżo mielonym pieprzem i solą. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po określonym czasie pstrągi grillujemy z każdej strony po kilka minut na grillu. Grillowane kapelusze pieczarek. Umyte, obrane kapelusze pieczarek napełniamy cebulką czerwoną, pomidorkami, kabanosami.Wierzch kapeluszy posypujemy startym serem. Doprawiamy do smaku przyprawą prowansalską, pieprzem ziołowym i solą.
Sos jogurtowy: Do jogurtu dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku mieszamy do połączenia.