Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na grillowanego pstrąga w otoczeniu nadziewanej grillowanej pieczarki z sosem jogurtowym. Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę naturalnych przypraw VEGA Prowansalska.
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Składniki
Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Pstrągi posypujemy przyprawą prowansalską,świeżo mielonym pieprzem i solą. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po określonym czasie pstrągi grillujemy z każdej strony po kilka minut na grillu. Grillowane kapelusze pieczarek. Umyte, obrane kapelusze pieczarek napełniamy cebulką czerwoną, pomidorkami, kabanosami.Wierzch kapeluszy posypujemy startym serem. Doprawiamy do smaku przyprawą prowansalską, pieprzem ziołowym i solą.
Sos jogurtowy: Do jogurtu dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku mieszamy do połączenia.