Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale smakuje przygotowany na grillu. Moja dzisiejsza propozycja to grillowane halloumi podane z dodatkiem konfitury borówkowej na sałatce z jarmużu.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2998
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 306
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 588
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 833
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 755
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2998
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 306
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 588
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 833
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 755
Składniki
Halloumi: Olej mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku i posiekanym rozmarynem. Plastry sera nacieramy mieszanką. Grillujemy z obu stron, aż ser się zrumieni. Sałatka: Jarmuż rwiemy na kawałki, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy. Jarmuż masujemy, aż będzie błyszczał od oleju. Do jarmużu dodajemy pokrojone kiwi i plastrerki kumkwatów. Halloumi podajemy na sałatce z dodatkiem konfitury.