Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale smakuje przygotowany na grillu. Moja dzisiejsza propozycja to grillowane halloumi podane z dodatkiem konfitury borówkowej na sałatce z jarmużu.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25183
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25183
Składniki
Halloumi: Olej mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku i posiekanym rozmarynem. Plastry sera nacieramy mieszanką. Grillujemy z obu stron, aż ser się zrumieni. Sałatka: Jarmuż rwiemy na kawałki, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy. Jarmuż masujemy, aż będzie błyszczał od oleju. Do jarmużu dodajemy pokrojone kiwi i plastrerki kumkwatów. Halloumi podajemy na sałatce z dodatkiem konfitury.