Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale smakuje przygotowany na grillu. Moja dzisiejsza propozycja to grillowane halloumi podane z dodatkiem konfitury borówkowej na sałatce z jarmużu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Składniki
Halloumi: Olej mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku i posiekanym rozmarynem. Plastry sera nacieramy mieszanką. Grillujemy z obu stron, aż ser się zrumieni. Sałatka: Jarmuż rwiemy na kawałki, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy. Jarmuż masujemy, aż będzie błyszczał od oleju. Do jarmużu dodajemy pokrojone kiwi i plastrerki kumkwatów. Halloumi podajemy na sałatce z dodatkiem konfitury.