Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi winogronami i owocowym jeżykiem z gruszki i winogron. Idealna propozycja na DZIEŃ DZIECKA.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Ser kroimy w dość grube plastry ok. 1/5 cm. Na marynatę mieszamy oliwę z ketchupem , czosnkiem, solą ziołową, pieprzem i cząbrem. Marynatą smarujemy plastry sera i odstawiamy do lodówki na ok. 2 - 3 godziny. Płuczemy winogrona , i przekrawamy na pół. Zamarynowane plastry sera grillujemy tylko kilka minut z każdej strony. Grillujemy połówki winogron , zanurzone w marynacie. Podajemy wszystko razem i polewamy syropem klonowym. Pycha.