Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4873
Dodano: 09.05.2012
Odsłon: 17523
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Filet umyć i odsączyć.Pokroić na 4 porcje.Każdy kotlet rozbić,natrzeć solą i pieprzem.Na folię aluminiową nalać łyżeczkę oliwy,położyć gałązkę rozmarynu następnie mięsko.Posmarować filet musztardą i zawinąć folię.Powtórzyć czynność z każdym kawałkiem mięsa.Grilować po kilka minut z każdej strony (łącznie ok 20-30 min w zależności od wielkości piersi).
Podałam filety na sałatce : mix sałat,pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki,ogórek zielony pokrojony w półplasterki,posiekany szczypiorek, wszystko posoliłam i skropiłam sokiem z limonki.
Podawać z ulubionym dipem i pieczywem.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

limetka 10 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Wygląda przepysznie !1 Kto głosował? | Odpowiedz

paola1984 10 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Wygląda wspaniale i tak pewnie smakuje. Aż ślinka cieknie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

martinezo 09 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Fajnie proporcjonalna ilość mięsa do ilości sałaty...51 Kto głosował? | Odpowiedz