Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...krucha pierś o aromatycznym posmaku rozmarynu ;-)
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 3073
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1976
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 152
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 3073
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1976
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 152
Składniki
Filet umyć i odsączyć.Pokroić na 4 porcje.Każdy kotlet rozbić,natrzeć solą i pieprzem.Na folię aluminiową nalać łyżeczkę oliwy,położyć gałązkę rozmarynu następnie mięsko.Posmarować filet musztardą i zawinąć folię.Powtórzyć czynność z każdym kawałkiem mięsa.Grilować po kilka minut z każdej strony (łącznie ok 20-30 min w zależności od wielkości piersi).
Podałam filety na sałatce : mix sałat,pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki,ogórek zielony pokrojony w półplasterki,posiekany szczypiorek, wszystko posoliłam i skropiłam sokiem z limonki.
Podawać z ulubionym dipem i pieczywem.
SMACZNEGO