Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie prawdziwków uduszonych na maśle z grillowanymi pomidorkami i polędwiczką wieprzową , hmmm . Polecam .
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 351
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 393
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 351
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 393
Składniki
Polędwiczki pokroiłem na plastry. Rozbiłem lekko ręką. Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw. Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej. Tak zamarynowane mięso zgrilowałem , doprawiłem solą i pieprzem. Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby
Zgrilowałem pomidorki koktajlowe. Na oliwie usmażyłem talarki ziemniaków. Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrilowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem zgrilowane pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu.