Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie prawdziwków uduszonych na maśle z grillowanymi pomidorkami i polędwiczką wieprzową , hmmm . Polecam .
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7497
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2451
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7497
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2451
Składniki
Polędwiczki pokroiłem na plastry. Rozbiłem lekko ręką. Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw. Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej. Tak zamarynowane mięso zgrilowałem , doprawiłem solą i pieprzem. Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby
Zgrilowałem pomidorki koktajlowe. Na oliwie usmażyłem talarki ziemniaków. Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrilowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem zgrilowane pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu.