Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie prawdziwków uduszonych na maśle z grillowanymi pomidorkami i polędwiczką wieprzową , hmmm . Polecam .
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2162
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12317
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2162
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12317
Składniki
Polędwiczki pokroiłem na plastry. Rozbiłem lekko ręką. Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw. Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej. Tak zamarynowane mięso zgrilowałem , doprawiłem solą i pieprzem. Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby
Zgrilowałem pomidorki koktajlowe. Na oliwie usmażyłem talarki ziemniaków. Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrilowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem zgrilowane pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu.