Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna grochówka, troszkę inaczej podana.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1935
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1935
Składniki
żeberka pokroić na małe kawałki,włożyć do garnka i gotować
w trakcie gotowania wsypać groch dodać ziele i laurowe i liście
cebule pokroić drobno i podsmażyć na łyżce oleju,dodać również pokrojonego pora,marchew i selera,chwilę razem smażyć i dodać do zupy
dodać przyprawy
z mąki i jajek zagnieść twarde ciasto i z tego ciasta zrobić (skubać) małe kluseczki
gotowe kluseczki wrzucać do wrzącej zupy i gotować jeszcze kilka minut
na koniec doprawić solą i pieprzem,można dodać łyżkę maggi
żeberka wyjąć z garnka,zupę wlać do talerzy,włożyć po kawałku żeberek,posypać drobno pokrojonym porem i podawać z pieczywem