Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki nadziewane wątróbką"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 165
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 165
Składniki
Wątróbki oczyść, zalej bulionem, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, gotuj 10 min. Odcedź. Wątróbkę zalej winem, dodaj bazylię i estragon, oprósz solą, gotuj 10 minut. Wątróbki odcedź, ostudź. Posiekaj.
Orzechy posiekaj, wymieszaj z wątróbką i jajkiem, przypraw. Gruszki umyj, przekrój na pół, obierz, wydrąż gniazda nasienne. Napełnij wątróbką. Ułóż na blasze, piecz 30 minut w 180°C. Podawaj z konfiturą żurawinową.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie