Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki nadziewane wątróbką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Składniki
Wątróbki oczyść, zalej bulionem, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, gotuj 10 min. Odcedź. Wątróbkę zalej winem, dodaj bazylię i estragon, oprósz solą, gotuj 10 minut. Wątróbki odcedź, ostudź. Posiekaj.
Orzechy posiekaj, wymieszaj z wątróbką i jajkiem, przypraw. Gruszki umyj, przekrój na pół, obierz, wydrąż gniazda nasienne. Napełnij wątróbką. Ułóż na blasze, piecz 30 minut w 180°C. Podawaj z konfiturą żurawinową.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie