Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa z kaszą perłową"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414966
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414966
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy. Marchewkę i seler obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
Obraną cebulę drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzane masło i szklimy. Dorzucamy grzyby i jarzyny, smażymy na złoty kolor.
Podsmażone zalewamy wodą, dodajemy majeranek, listek laurowy, sól oraz pieprz i gotujemy 35-40 minut.
Po tym czasie wsypujemy przepłukaną kaszę, gotujemy jeszcze pół godziny. Do zupy wlewamy śmietanę rozmieszaną ze szczyptą soli. Zupę dekorujemy zieleniną i podajemy.
Czas przygotowania 100 minut. Cena jednej porcji 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 170 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia