Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa z kaszą perłową"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14026
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15871
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14026
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15871
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6415
Składniki
Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy. Marchewkę i seler obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
Obraną cebulę drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzane masło i szklimy. Dorzucamy grzyby i jarzyny, smażymy na złoty kolor.
Podsmażone zalewamy wodą, dodajemy majeranek, listek laurowy, sól oraz pieprz i gotujemy 35-40 minut.
Po tym czasie wsypujemy przepłukaną kaszę, gotujemy jeszcze pół godziny. Do zupy wlewamy śmietanę rozmieszaną ze szczyptą soli. Zupę dekorujemy zieleniną i podajemy.
Czas przygotowania 100 minut. Cena jednej porcji 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 170 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia