Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa z kaszą perłową"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy. Marchewkę i seler obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
Obraną cebulę drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzane masło i szklimy. Dorzucamy grzyby i jarzyny, smażymy na złoty kolor.
Podsmażone zalewamy wodą, dodajemy majeranek, listek laurowy, sól oraz pieprz i gotujemy 35-40 minut.
Po tym czasie wsypujemy przepłukaną kaszę, gotujemy jeszcze pół godziny. Do zupy wlewamy śmietanę rozmieszaną ze szczyptą soli. Zupę dekorujemy zieleniną i podajemy.
Czas przygotowania 100 minut. Cena jednej porcji 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 170 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia