Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem sen który stał się rzeczywistością-dla smakoszy!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Pieczarki kroimy na ćwiartki i razem z kurkami dusimy 5 minut na maśle, doprawiając solą i pieprzem.
Prawdziwki kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle z drobno pokrojonym czosnkiem kilka minut (ja dusiłem 10min). Pod koniec duszenia zagęścić wodą z mąką-wlewamy powoli.
Ja dodałbym jeszcze do pełnego smaku rydze i kanie ale niestety jeszcze ich nie ma.
Podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, chlebem, makaronem lub z ulubionym dodatkiem. Smacznego.