Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2197
Dodano: 29.07.2010
Odsłon: 15719
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Pieczarki kroimy na ćwiartki i razem z kurkami dusimy 5 minut na maśle, doprawiając solą i pieprzem.
Prawdziwki kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle z drobno pokrojonym czosnkiem kilka minut (ja dusiłem 10min). Pod koniec duszenia zagęścić wodą z mąką-wlewamy powoli.
Ja dodałbym jeszcze do pełnego smaku rydze i kanie ale niestety jeszcze ich nie ma.
Podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, chlebem, makaronem lub z ulubionym dodatkiem. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

kibi87 30 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
alw pyszności, aż pachnie z ekranu komputera:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 30 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
kurcze , u Ciebie wciąż bardzo smacznie kurkowo ,a ja nawet nie mam czasu iść w las... i gdzie tu sprawiedliwość :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Manuela73 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
"Na grzyby - w aromatów pełen las" - tak to chyba leciało...:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Masz piękne i smaczne sny. Pozdrawiam.))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Goblinek 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Aż chce się iść na grzybobranie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Ty takie pyszności serwujesz a ja na kolację chlebek z pomidorkiem :( Bajecznie wygląda...0 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
moje też!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Marzenie.0 Kto głosował? | Odpowiedz