Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem sen który stał się rzeczywistością-dla smakoszy!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15828
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4794
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 525
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15828
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4794
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 525
Składniki
Pieczarki kroimy na ćwiartki i razem z kurkami dusimy 5 minut na maśle, doprawiając solą i pieprzem.
Prawdziwki kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle z drobno pokrojonym czosnkiem kilka minut (ja dusiłem 10min). Pod koniec duszenia zagęścić wodą z mąką-wlewamy powoli.
Ja dodałbym jeszcze do pełnego smaku rydze i kanie ale niestety jeszcze ich nie ma.
Podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, chlebem, makaronem lub z ulubionym dodatkiem. Smacznego.