Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie grzyby boczniaki ? My strasznie je lubimy choć są drogie to jednak co jakiś czas kupuję aby sobie pojeść solidnie. Podam wam sposób jak dobrze je zrobić aby nie były twarde i łykowate. Mam wielką nadzieję że są koneserzy tych właśnie grzybów.
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4445
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21665
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4445
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21665
Składniki
Do miski wlać litr przegotowanej gorącej wody dodać sól i dokładnie wymieszać. Następnie włożyć grzyby i odstawić na 10 minut aby zmiękły korzonki. Po wyznaczonym czasie przelać grzyby na durszlak aby ociekły z wody.
Gdy grzyby już ociekną z nadmiaru wody, każdy gruby korzonek lekko zbić tłuczkiem do kotletów. Przygotować jajka roztrzepać je widelcem oraz bułkę tartą.
Przygotowane i zbite korzonki grzybów zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej ( nie solić ) i układać je na rozgrzanym oleju. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone grzyby podałam z młodymi ziemniakami i świeżym koperkiem oraz surówką z sałaty masłowej na słodko - kwaśno ze śmietaną. Każdy może podać z czym lubi nam taki zestaw bardzo odpowiada. Taki obiad nadaje się dla zapracowanych lub gdy jest mało czasu na zrobienie obiadu ponieważ wszystko bardzo szybko się robi.