Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie grzyby boczniaki ? My strasznie je lubimy choć są drogie to jednak co jakiś czas kupuję aby sobie pojeść solidnie. Podam wam sposób jak dobrze je zrobić aby nie były twarde i łykowate. Mam wielką nadzieję że są koneserzy tych właśnie grzybów.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4506
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12207
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4506
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12207
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Do miski wlać litr przegotowanej gorącej wody dodać sól i dokładnie wymieszać. Następnie włożyć grzyby i odstawić na 10 minut aby zmiękły korzonki. Po wyznaczonym czasie przelać grzyby na durszlak aby ociekły z wody.
Gdy grzyby już ociekną z nadmiaru wody, każdy gruby korzonek lekko zbić tłuczkiem do kotletów. Przygotować jajka roztrzepać je widelcem oraz bułkę tartą.
Przygotowane i zbite korzonki grzybów zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej ( nie solić ) i układać je na rozgrzanym oleju. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone grzyby podałam z młodymi ziemniakami i świeżym koperkiem oraz surówką z sałaty masłowej na słodko - kwaśno ze śmietaną. Każdy może podać z czym lubi nam taki zestaw bardzo odpowiada. Taki obiad nadaje się dla zapracowanych lub gdy jest mało czasu na zrobienie obiadu ponieważ wszystko bardzo szybko się robi.