Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodałem warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13023
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1478
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5926
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13023
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1478
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5926
Składniki
Grzyby obgotowałem w lekko osolonej wodzie, odcedziłem, przełożyłem do garnka, dodałem smalec oraz pokrojona marchewkę i posiekaną cebulę. Zalałem wodą tak aby grzyby były przykryte. Dusiłem 30 minut na małym ogniu do miękkości warzyw, czasami mieszałem.
Doprawiłem solą i dużą ilością pieprzu, dodałem śmietanę oraz drobno pokrojone kiszone ogórki i mieloną paprykę. Dusiłem jeszcze ok. 10 minut, cały czas mieszając. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.