Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodałem warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 814
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 814
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Składniki
Grzyby obgotowałem w lekko osolonej wodzie, odcedziłem, przełożyłem do garnka, dodałem smalec oraz pokrojona marchewkę i posiekaną cebulę. Zalałem wodą tak aby grzyby były przykryte. Dusiłem 30 minut na małym ogniu do miękkości warzyw, czasami mieszałem.
Doprawiłem solą i dużą ilością pieprzu, dodałem śmietanę oraz drobno pokrojone kiszone ogórki i mieloną paprykę. Dusiłem jeszcze ok. 10 minut, cały czas mieszając. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.