Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodałem warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420376
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420376
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1731
Składniki
Grzyby obgotowałem w lekko osolonej wodzie, odcedziłem, przełożyłem do garnka, dodałem smalec oraz pokrojona marchewkę i posiekaną cebulę. Zalałem wodą tak aby grzyby były przykryte. Dusiłem 30 minut na małym ogniu do miękkości warzyw, czasami mieszałem.
Doprawiłem solą i dużą ilością pieprzu, dodałem śmietanę oraz drobno pokrojone kiszone ogórki i mieloną paprykę. Dusiłem jeszcze ok. 10 minut, cały czas mieszając. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.