Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodałem warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1538
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1538
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Składniki
Grzyby obgotowałem w lekko osolonej wodzie, odcedziłem, przełożyłem do garnka, dodałem smalec oraz pokrojona marchewkę i posiekaną cebulę. Zalałem wodą tak aby grzyby były przykryte. Dusiłem 30 minut na małym ogniu do miękkości warzyw, czasami mieszałem.
Doprawiłem solą i dużą ilością pieprzu, dodałem śmietanę oraz drobno pokrojone kiszone ogórki i mieloną paprykę. Dusiłem jeszcze ok. 10 minut, cały czas mieszając. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.