Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zwykły ale za razem przepyszny obiadek, a że mamy sezon grzybowy na pewno prawie każdy uwielbia grzyby leśne smażone czy też w sosie śmietanowym zgadzacie się ze mną ?
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 63
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 121
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 63
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 121
Składniki
Przyniesione z lasu grzyby w zależności kto jakie lubi oczyścić zalać wodą i umyć najlepiej w kilkunastu wodach aby były dobrze czyste. Z wypłukanych grzybów wylać wodę można jej nadmiar przelać przez durszlak razem z grzybami
Wypłukane dokładnie grzyby przełożyć do wysokiego garnka posolić i zalać wodą do zakrycia się grzybów, gdy grzyby zaczną się gotować zmniejszyć ogień zebrać powstałą podczas gotowania pianę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Po ugotowaniu przelać na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody
W czasie gdy grzyby ociekają z nadmiaru wody na patelnię wlać olej dodać pokrojoną w piórka cebulę posolić ją pół łyżeczki soli i podsmażyć do jej zeszklenia, następnie dodać grzyby i podsmażając na wolnym ogniu dodać świeżo zmielony pieprz naturalny, podsmażone zdjąć z ognia
Tak przygotowane grzybki podałam z ziemniakami oraz dodatkowo jajko sadzone, można również zajadać z samym chlebem kto jak lubi. Niby nic wielkiego a jednak tak się najedliśmy jak bąki. Może grzyby nie są dobrym dodatkiem do obiadów my jednak gdy jest sezon uwielbiamy właśnie w tej formie, są też tacy co lubią tak smażone z dodatkiem jajek taka ' Ala jajecznica