Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz z mięsa wieprzowego, doskonale smakuje podany z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 502
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 272
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 502
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 272
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty, często mieszając.
Do cebuli dodać umyty i pokrojony w półplasterki por. Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do cebuli i pora dodać pokrojone w kostkę mięso, pokrojony na plasterki seler naciowy, ziele angielskie, sól oraz cynamon i dusić pod przykryciem do miękkości.
Mąkę rozprowadzić w około 1/2 szklanki zimnej wody, wlać do gulaszu i natychmiast dokładnie wymieszać.
Dusić jeszcze przez około jedną minutę.