Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz z mięsa wieprzowego, doskonale smakuje podany z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 692
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13309
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 692
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13309
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty, często mieszając.
Do cebuli dodać umyty i pokrojony w półplasterki por. Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do cebuli i pora dodać pokrojone w kostkę mięso, pokrojony na plasterki seler naciowy, ziele angielskie, sól oraz cynamon i dusić pod przykryciem do miękkości.
Mąkę rozprowadzić w około 1/2 szklanki zimnej wody, wlać do gulaszu i natychmiast dokładnie wymieszać.
Dusić jeszcze przez około jedną minutę.