Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz z mięsa wieprzowego, doskonale smakuje podany z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 805
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1418
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 805
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1418
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty, często mieszając.
Do cebuli dodać umyty i pokrojony w półplasterki por. Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do cebuli i pora dodać pokrojone w kostkę mięso, pokrojony na plasterki seler naciowy, ziele angielskie, sól oraz cynamon i dusić pod przykryciem do miękkości.
Mąkę rozprowadzić w około 1/2 szklanki zimnej wody, wlać do gulaszu i natychmiast dokładnie wymieszać.
Dusić jeszcze przez około jedną minutę.