Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą godzinę. Nasza propozycja na szybki obiad.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 146
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 104
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 146
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 104
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 76
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę 1-2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy na tłuszczu mięso, aż się delikatnie przyrumieni.
Kroimy w drobną kostkę cebule i dorzucamy do mięsa. Całość smażymy do zeszklenia cebuli. Dodajemy papryczkę drobno pokrojoną, przyprawy i koncentrat pomidorowy.
Chwilę wszystko podsmażamy i zalewamy dwiema szklankami gorącej wody. Przykrywamy patelnię pokrywą.
Dusimy gulasz pod przykryciem około 30 minut ( do miękkiego mięsa). W trakcie duszenia, jeśli jest potrzeba możemy dolać trochę wody. Na koniec mieszamy mąkę z niewielką ilością zimnej wody i zagęszczamy gulasz. Podgrzewamy go jeszcze 1-2 minuty, ewentualnie doprawiamy solą. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Gulasz drobiowy z piersi kurczaka gotowy!