Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentuję potrawę jednogarnkową, sytą, rozgrzewającą, z pikantną nutą ostrej papryczki i świeżo mielonego pieprzu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 729
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4056
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4055
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 729
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4056
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4055
Składniki
Piersi z kurczaka najlepiej przygotować dzień wcześniej: pokroić w grubą kostkę, wymieszać z odrobiną soli, świeżo mielonym pieprzem i olejem, odstawić na noc w chłodne miejsce.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek w cienkie plasterki, obraną z nasion papryczkę w cienkie paseczki.
Umyte pieczarki i cukinię pokroić w taką samą kostkę jak mięso.
Pomidorki sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół lub ćwiartki i usunąć stwardniałe gniazda nasienne.
Rozgrzać szeroki rondel i krótko na dużym ogniu obsmażyć mięso, zmniejszyć ogień i wrzucić cebulę, czosnek i papryczkę, chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodać pieczarki, smażyć chwilę, po czym dodać kaszę, podlać wodą, dodać liście laurowe, kmin rzymski i pomidorki. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości kaszy. W połowie gotowania dodać cukinię.
Trzeba pamiętać, aby od czasu do czasu delikatnie zamieszać potrawę i sprawdzić czy nie odparowało zbyt dużo wody, jeżeli tak to uzupełnić.
Kiedy kasza jest miękka dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać i jeszcze przez chwilę pogotować. Przed podaniem danie skosztować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.