Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz rybny"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 266
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 266
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
ok. 55 minut.
Rybę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Jeśli używamy mrożonych filetów, rozmrozić w temperaturze pokojowej. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na dobrze rozgrzanym oleju lekko soląc.
Paprykę umyć, starannie oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w średnią kostkę lub w paski. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Kawałki papryki dodać do cebuli i chwilę smażyć razem mieszając.
Natkę pietruszki umyć, posiekać. Na osobnej patelni rozgrzać olej i przesmażyć rybę. Do papryki dodać pomidory i tymianek, przyprawić do smaku. Gdy warzywa będą miękkie, zaciągnąć sos mąką. Dodać kawałki rybi i chwilę razem dusić. Posypać natką.Źródło: Twoje Imperium