Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co kryje się w gulaszu segedyńskim? Znajdziesz tu przede wszystkim mięso wieprzowe oraz kiszoną kapustę, nie zabraknie tu również czosnku oraz porządnej dawki zieleniny. Przepis pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 8986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 3671
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 730
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 8986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 3671
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 730
Składniki
Wieprzowinę pokrój w dużą kostkę. Zamarynuj w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzej smalec. Wrzuć pokrojoną w piórka cebulę. Dodaj mięso i obsmaż je z każdej strony. Wlej piwo i podgrzewaj tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzuć posiekaną kapustę kiszoną. Wlej przecier pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem. Posłódź miodem. Dorzuć drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdejmij z ognia, dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj. Gulasz jest od razu gotowy do podania.