Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co kryje się w gulaszu segedyńskim? Znajdziesz tu przede wszystkim mięso wieprzowe oraz kiszoną kapustę, nie zabraknie tu również czosnku oraz porządnej dawki zieleniny. Przepis pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2137
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 436
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1363
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2137
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 436
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1363
Składniki
Wieprzowinę pokrój w dużą kostkę. Zamarynuj w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzej smalec. Wrzuć pokrojoną w piórka cebulę. Dodaj mięso i obsmaż je z każdej strony. Wlej piwo i podgrzewaj tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzuć posiekaną kapustę kiszoną. Wlej przecier pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem. Posłódź miodem. Dorzuć drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdejmij z ognia, dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj. Gulasz jest od razu gotowy do podania.