Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co kryje się w gulaszu segedyńskim? Znajdziesz tu przede wszystkim mięso wieprzowe oraz kiszoną kapustę, nie zabraknie tu również czosnku oraz porządnej dawki zieleniny. Przepis pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4132
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416322
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2852
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4132
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416322
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2852
Składniki
Wieprzowinę pokrój w dużą kostkę. Zamarynuj w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzej smalec. Wrzuć pokrojoną w piórka cebulę. Dodaj mięso i obsmaż je z każdej strony. Wlej piwo i podgrzewaj tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzuć posiekaną kapustę kiszoną. Wlej przecier pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem. Posłódź miodem. Dorzuć drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdejmij z ognia, dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj. Gulasz jest od razu gotowy do podania.