Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko w jednym garze - smaczne, pożywne, podzielne :)
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18039
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18039
Składniki
Szynkę pokroić w niedużą kostkę, posypać pieprzem i przyprawą do wieprzowiny, wymieszać i wstawić do lodówki. Cebule pokroić w półplasterki.
Na sporej patelni roztopić smalec, przesmażyć na nim cebulę. Zdjąć patelnię z ognia, dodać paprykę, wymieszać i po chwili z powrotem postawić na ogniu. Dodać mięso, smażyć do zarumienienia - podlać bulionem i gotować pod przykryciem przez około godzinę.
Posiekać kapustę (jeśli jest bardzo kwaśna to wcześniej trzeba ją przepłukać). Dodajemy ja do mięsa, kiedy jest już miękkie i gotujemy razem przez ok. 40 minut.
Pod koniec gotowania sprawdzamy smak, czy niczego nie brakuje, w razie potrzeby doprawiamy. Kiedy smak będzie już nam pasował dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Teraz już można pałaszować - jak dla mnie najlepiej ze świeżą bułeczką :)