Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz węgierski"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Wieprzowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, marchewki obierz, cukinię umyj, wytnij miąższ.
Warzywa pokrój na kawałki. Pomidory sparz, obierz, pokrój. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej w garnku, zeszklij cebulę. Dodaj mięso, wymieszaj, obsmaż. Wlej bulion, gotuj do miękkości.
Dodaj warzywa i przyprawy, duś do miękkości. Gulasz przypraw do smaku, posyp natką. Podawaj z ziemniakami, kaszą gryczaną, pieczywem.Źródło: Chwila dla Ciebie