Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4322
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4322
Składniki
Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na godzinę, aż się namoczą. Mięso umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na patelni do zrumienienia, wlej pół szklanki wody.
Gdy woda odparuje, przełóż je do wysokiego garnka. Cebulę drobno posiekaj, wrzuć na patelnię, na której podsmażałaś mięso. Dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość smaż około 10 minut. Następnie wraz z sosem, który pozostał na patelni, przełóż do garnka z mięsem. Wlej około 2 szklanek wody.
Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Duś wszystko około 1,5 godziny. Na sam koniec duszenia wsyp sól i pieprz. Jeśli sos będzie za rzadki, możesz go zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody, którą należy wlać do gotującego się gulaszu. Danie podawaj z kaszą np. gryczaną.Źródło: Na żywo