Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmakowany gulasz wieprzowy, udoskonalany w trakcie wielkokrotnych poprawek smakowych podczas przyrządzania. Zdobędzie Wasze kubki smakowe szturmem. :-) Polecam. Cezar
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 123
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4466
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 123
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4466
Składniki
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na teflonowej patelni stale mieszając (nie przypalić). Następnie przelać do miseczki i odłożyć. Na patelni smażyć mięso (pokrojone w kostkę, wielkość ok. 2cm na 2cm) na zarumieniony kolor, następnie dodać cebulę oraz pokrojoną w plasterki marchewkę (oraz ewentualne pokrojone drobno grzybki), drobno pokrojonego pora (jak cebulę) i dolać wodę tak, żeby przykryła mięso. Dusić pod przykryciem około 20-25 min na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać Vegetę, listki laurowe, pieprz i paprykę, majeranek, rozgnieciony czosnek i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodać szklankę zimnej wody z rozrobioną w niej mąką. Gotować jeszcze przez ok. 10 min stale mieszając. Można podawać z kaszą (najsmaczniejsze) lub z makaronem, czy też ziemniakami. Smacznego. Cezar