Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmakowany gulasz wieprzowy, udoskonalany w trakcie wielkokrotnych poprawek smakowych podczas przyrządzania. Zdobędzie Wasze kubki smakowe szturmem. :-) Polecam. Cezar
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12101
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2118
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 206
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12101
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2118
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na teflonowej patelni stale mieszając (nie przypalić). Następnie przelać do miseczki i odłożyć. Na patelni smażyć mięso (pokrojone w kostkę, wielkość ok. 2cm na 2cm) na zarumieniony kolor, następnie dodać cebulę oraz pokrojoną w plasterki marchewkę (oraz ewentualne pokrojone drobno grzybki), drobno pokrojonego pora (jak cebulę) i dolać wodę tak, żeby przykryła mięso. Dusić pod przykryciem około 20-25 min na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać Vegetę, listki laurowe, pieprz i paprykę, majeranek, rozgnieciony czosnek i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodać szklankę zimnej wody z rozrobioną w niej mąką. Gotować jeszcze przez ok. 10 min stale mieszając. Można podawać z kaszą (najsmaczniejsze) lub z makaronem, czy też ziemniakami. Smacznego. Cezar