Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z karczku wieprzowego, warzyw podany z kaszą i smażonymi buraczkami kiszonymi.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1224
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1224
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm. x 2 cm. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem.
Cebulę kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, lekko solimy żeby zmiękły.
Gdy mięso będzie zarumienione dodajemy do smażącego się mięsa na patelni.
Dusimy pod przykryciem do miękkości dolewając pół szklanki wody.
W oddzielnym garnczku zagotowujemy 3 szklanki wody, wrzucamy suszoną włoszczyznę, pastę rosołową, solimy do smaku dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw.
Gdy mięso z cebulką będzie miękkie, dodajemy do garnka z warzywami i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się.
Doprawiamy do smaku, lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką i śmietaną. Gotujemy kilka minut mieszając.
W między czasie parzymy kaszę i podsmażamy buraczki z cebulą.
Nakładamy na talerz sparzoną kaszę, polewamy gulaszem i nakładamy obok buraczki. Smacznego !!!