Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest zdrowszy, lekki, bardzo smaczny o wyrazistym smaku. To pyszne danie jednogarnkowe, polecam.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2899
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2899
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 2 szkl bulionu, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić.
Marchewkę i kalarepki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem.
Wsypać do pół miękkiego mięsa, dodać odrobinę soli, przyprawę do gulaszu i pieprzu, dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką, mieloną papryką i odrobiną wody. Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.