Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną perłową i ogórkiem kiszonym własnej roboty

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną perłową i ogórkiem kiszonym własnej roboty

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 1497

Smaczne danie dla całej rodziny!

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Paprykę umyć i pokroić w kostkę.
    Cebulę przesmażyć na oleju rzepakowym.
    Gdy będzie zarumieniona, dodać pokrojoną paprykę.
    Podlać minimalnie wodą, przykryć i dusić.

  2. Mięso pokroić w dość dużą kostkę, obsypać mąką, podsmażyć na oleju przyprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem.

  3. Przesmażone mięso połączyć z duszonymi warzywami. Dodać czosnek, zioła prowansalskie, można podlać minimalnie wodą.
    Następnie przykryć i dusić do czasu, aż mięso będzie miękkie.

  4. Kaszę ugotować w osolonej wodzie.

    My na Wiejskiej serwujemy danie z ogórkami kiszonymi domowej roboty (przepis na te cuda dodamy później xD).

    No to jemy. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń