Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z zamarynowanego mięsa wieprzowego z czosnkiem oraz cebuli i papryki podany z kaszą pęczak i papryczkami cherry.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2574
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 724
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1528
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13980
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2574
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 724
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1528
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13980
Składniki
W większym garnku nagrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w większe kawałki papryki, wodę i pastę rosołową, całość doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy słoik marynowanej wieprzowiny z czosnkiem, mieszamy i jeszcze 10-15 minut dusimy. Po tym czasie gulasz zagęszczamy mąką. W między czasie parzymy kaszę pęczak. Gulasz podajemy na gorąco z kaszą pęczak i papryczkami cherry. Smacznego !!!