Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany z marynowanej wieprzowiny w słoiku gulasz z cebulą i papryką, podany z czeskimi knedlikami. Jest to pyszne z kuchni czeskiej danie.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 252
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 252
Składniki
Pokrojone cebule w ćwierć plastry, marchewkę drobno pokrojoną i paprykę pokrojoną w kawałki doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni z tłuszczem do ich miękkości. W między czasie wyjmujemy mięso ze słoika, rozdrabniamy je i umieszczamy w garnku razem z sosem ze słoika. Do rozdrobionego mięsa dodajemy usmażone warzywa z patelni i pomidory z puszki. Całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 10 minut od momentu wrzenia. Po tym czasie dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gotowy sos gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu. Knedliki kroimy w małe kromeczki i podajemy razem z ugotowanym gulaszem z wieprzowiny i warzyw. Smacznego !!!
Przepis na wieprzowinę w słoiku jak i na czeskie knedliki jest w moich przepisach.