Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z zamarynowanego mięsa wieprzowego z czosnkiem oraz cebuli, pieczarek i papryki podany z makaronem Penne.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68495
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2052
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68495
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2052
Składniki
W większym garnku nagrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i większe kawałki papryki, dusimy kilkanaście minut, dodajemy wodę i pastę rosołową, całość doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy słoik marynowanej wieprzowiny z czosnkiem, sos sojowy, mieszamy i jeszcze 10-15 minut dusimy. Po tym czasie gulasz zagęszczamy mąką. W między czasie gotujemy makaron. Gulasz podajemy na gorąco z makaronem Penne. Smacznego !!!