Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 150
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22359
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 169
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 150
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22359
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 169
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę, taką 3x3 cm. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni na lekko rumiany kolor. W między czasie kroimy cebule w ćwierć plastry, czosnek w plasterki i paprykę w kawałki. Cebulą, czosnek i paprykę dodajemy na patelnię jak mięso będzie lekko rumiane i smażymy, kilkakrotnie mieszając do zeszklenia się cebuli i zmiękczenia kawałków papryki. W garnku zagotowujemy 2 litry wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Całość z patelni przekładamy do gotującego się bulionu, dodajemy pozostałe przyprawy do smaku i lubczyk. Całość gotujemy około 30 minut, zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą i jeszcze chwilę gotujemy. Gotowy gulasz podajemy z ugotowanym makaronem rurki. Smacznego !!!