Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6112
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8582
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5917
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6112
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8582
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5917
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę, taką 3x3 cm. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni na lekko rumiany kolor. W między czasie kroimy cebule w ćwierć plastry, czosnek w plasterki i paprykę w kawałki. Cebulą, czosnek i paprykę dodajemy na patelnię jak mięso będzie lekko rumiane i smażymy, kilkakrotnie mieszając do zeszklenia się cebuli i zmiękczenia kawałków papryki. W garnku zagotowujemy 2 litry wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Całość z patelni przekładamy do gotującego się bulionu, dodajemy pozostałe przyprawy do smaku i lubczyk. Całość gotujemy około 30 minut, zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą i jeszcze chwilę gotujemy. Gotowy gulasz podajemy z ugotowanym makaronem rurki. Smacznego !!!