Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 704
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 429
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13324
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 592
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 704
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 429
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13324
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 592
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę, taką 3x3 cm. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni na lekko rumiany kolor. W między czasie kroimy cebule w ćwierć plastry, czosnek w plasterki i paprykę w kawałki. Cebulą, czosnek i paprykę dodajemy na patelnię jak mięso będzie lekko rumiane i smażymy, kilkakrotnie mieszając do zeszklenia się cebuli i zmiękczenia kawałków papryki. W garnku zagotowujemy 2 litry wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Całość z patelni przekładamy do gotującego się bulionu, dodajemy pozostałe przyprawy do smaku i lubczyk. Całość gotujemy około 30 minut, zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą i jeszcze chwilę gotujemy. Gotowy gulasz podajemy z ugotowanym makaronem rurki. Smacznego !!!