Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowa aura za oknem sprzyja gotowaniu rozgrzewających, sycących dań. Gulasze pojawiają się u nas często:). Dziś z dodatkiem marchewki i groszku. Zapraszam!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 214
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 253
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2144
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 214
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 253
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2144
Składniki
Mięso i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w plastry, pietruszkę siekamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso do bardzo mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę, smażymy jeszcze kilka minut, podlewamy 1 litrem wody, dusimy pod przykryciem przez 40 minut.
Po tym czasie dodajemy marchew, groszek, pietruszkę i natkę oraz przyprawy. Dusimy przez kolejną godzinę, w międzyczasie uzupełniając kolejnym litrem wody. Na koniec mąkę rozprowadzamy w niedużej ilości zimnej wody, wlewamy do garnka i gotujemy aż gulasz zgęstnieje.