Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem

Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10995

Dodano:

Odsłon: 1448

Zimowa aura za oknem sprzyja gotowaniu rozgrzewających, sycących dań. Gulasze pojawiają się u nas często:). Dziś z dodatkiem marchewki i groszku. Zapraszam!

Składniki

  • 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej
  • 3 cebule
  • 300g mrożonego groszku
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki mąki
  • liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz
  • olej
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem

Przygotowanie

  1. Mięso i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w plastry, pietruszkę siekamy.

  2. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso do bardzo mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę, smażymy jeszcze kilka minut, podlewamy 1 litrem wody, dusimy pod przykryciem przez 40 minut.

  3. Po tym czasie dodajemy marchew, groszek, pietruszkę i natkę oraz przyprawy. Dusimy przez kolejną godzinę, w międzyczasie uzupełniając kolejnym litrem wody. Na koniec mąkę rozprowadzamy w niedużej ilości zimnej wody, wlewamy do garnka i gotujemy aż gulasz zgęstnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kate85 06 stycznia 2018 Ooo Szefowa, fajny ten gulasz! :)
Ślicznie pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 stycznia 2018 Ale pyszności, a ja już po obiedzie :D
Super smaczne danie, no i kasza, to już mi nic więcej nie potrzeba :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń