Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami. Zrobiłam go ostatnio pierwszy raz i już wiem, że ten przepis na stałe wpisał się do naszej kuchni, ponieważ bardzo nam smakowało.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1741
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2235
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1741
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2235
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i zostawiamy na około godzinę, Po tym czasie mięso podsmażamy, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy marchew pokrojoną w plasterki, listek laurowy oraz pieczarki pokrojone w mniejsze kawałeczki. Wszystko razem mieszamy i podsmażamy 2-3 minuty, następnie zalewamy wodą lecz tylko tyle aby przykryła mięso. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniaczkami. Smacznego!