Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami. Zrobiłam go ostatnio pierwszy raz i już wiem, że ten przepis na stałe wpisał się do naszej kuchni, ponieważ bardzo nam smakowało.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i zostawiamy na około godzinę, Po tym czasie mięso podsmażamy, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy marchew pokrojoną w plasterki, listek laurowy oraz pieczarki pokrojone w mniejsze kawałeczki. Wszystko razem mieszamy i podsmażamy 2-3 minuty, następnie zalewamy wodą lecz tylko tyle aby przykryła mięso. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniaczkami. Smacznego!