Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami. Zrobiłam go ostatnio pierwszy raz i już wiem, że ten przepis na stałe wpisał się do naszej kuchni, ponieważ bardzo nam smakowało.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2827
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2827
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i zostawiamy na około godzinę, Po tym czasie mięso podsmażamy, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy marchew pokrojoną w plasterki, listek laurowy oraz pieczarki pokrojone w mniejsze kawałeczki. Wszystko razem mieszamy i podsmażamy 2-3 minuty, następnie zalewamy wodą lecz tylko tyle aby przykryła mięso. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniaczkami. Smacznego!