Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wieprzowy z pieczarkami"
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę. Fasolkę oczyść, opłucz, strączki potnij na kawałki średniej wielkości. Pieczarki oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, włóż cebulę oraz posiekany czosnek i smaż, aż cebula stanie się szklista. Dodaj mięso. Mieszając, smaż je 5 minut, aż ładnie się zrumieni. Następnie oprósz suszonym oregano i tymiankiem oraz solą i pieprzem. Dodaj fasolkę i pieczarki. Podlej bulionem. Duś około 35 minut.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, osącz. Gulasz wymieszaj ze śmietaną. Ponownie przypraw do smaku. Zagotuj. Wymieszaj z makaronem.Źródło: Tina