Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte danie jednogarnkowe,można podać z kaszą,makaronem,pieczywem lub z czym lubimy. Polecam wypróbować:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle.Wrzucić pieczarki i zasmażyc. Dodać mięso pokrojone na mniejsze kawałki jak lubimy i podpiec ciągle mieszając. Podlać wodą ,tyle by mięso było przykryte,dodać papryki pokrojone na części ,przyprawy i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest już miękkie zrobić zaczepkę z mąki rozmieszanej w 1/2 szkl.zimnej wody,wlać do gulaszu i zagotować. Jeśli gulasz jest za rzadki dodać jeszcze zaczepkę. Na koniec wlać śmietanę zahartowaną w odrobinie sosu,zagotować. Smacznego życzę!