Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte danie jednogarnkowe,można podać z kaszą,makaronem,pieczywem lub z czym lubimy. Polecam wypróbować:)
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 306
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1650
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 306
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1650
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle.Wrzucić pieczarki i zasmażyc. Dodać mięso pokrojone na mniejsze kawałki jak lubimy i podpiec ciągle mieszając. Podlać wodą ,tyle by mięso było przykryte,dodać papryki pokrojone na części ,przyprawy i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest już miękkie zrobić zaczepkę z mąki rozmieszanej w 1/2 szkl.zimnej wody,wlać do gulaszu i zagotować. Jeśli gulasz jest za rzadki dodać jeszcze zaczepkę. Na koniec wlać śmietanę zahartowaną w odrobinie sosu,zagotować. Smacznego życzę!