Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte danie jednogarnkowe,można podać z kaszą,makaronem,pieczywem lub z czym lubimy. Polecam wypróbować:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle.Wrzucić pieczarki i zasmażyc. Dodać mięso pokrojone na mniejsze kawałki jak lubimy i podpiec ciągle mieszając. Podlać wodą ,tyle by mięso było przykryte,dodać papryki pokrojone na części ,przyprawy i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest już miękkie zrobić zaczepkę z mąki rozmieszanej w 1/2 szkl.zimnej wody,wlać do gulaszu i zagotować. Jeśli gulasz jest za rzadki dodać jeszcze zaczepkę. Na koniec wlać śmietanę zahartowaną w odrobinie sosu,zagotować. Smacznego życzę!