Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy w pomidorach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Składniki
Wołowinę umyj, obierz z błonek i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem. Posiekaną cebulę oprósz solą.
Podsmaż przygotowane na mocno rozgrzanej patelni.
W dużym garnku zagotuj wodę. Wrzuć do niej wołowinę z boczkiem oraz cebulą, a następnie dorzuć oczyszczoną i rozdrobnioną włoszczyznę. Gotuj około 40 minut, po czym dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i odlany z zalewy groszek.
Na koniec dolej przetarte przez sito pomidory. Dopraw zupę solą i pieprzem.Źródło: Kurier TV