Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z boczkiem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Obierz cebulę i drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj. Oczyść pory, umyj i pokrój w krążki. Marchewkę oczyść i pokrój w kostkę. Pomidory umyj i potnij na części. Boczek pokrój w kostkę.
Rozgrzej olej na patelni. Obtoczoną w mące wołowinę podsmażaj przez 8 minut, aż mięso będzie zarumienione z każdej strony. Posól. Przełóż do głębokiego garnka.
Na patelnię wlej około szklanki wody, zagotuj i drewnianą łyżką delikatnie zeskrob wszystkie przysmażone resztki z dna, a następnie przelej do garnka z wołowiną.
Na rozgrzany olej wrzuć boczek, cebulę, czosnek, marchewkę, por i pomidory. Smaż przez kilka minut, cały czas mieszając. Połącz z wołowiną.
Zalej wszystko 2 szklankami wody. Dodaj liście laurowe i cukier.
Duś pod przykryciem przez około 1 godzinę, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj pieprz.Źródło: Tele Tydzień