Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie smakowe. Dzięki ogórkom konserwowym mięso jest delikatne i soczyste.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231801
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4974
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36472
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231801
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4974
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36472
Składniki
Marchew i seler obieramy, kroimy, razem z posiekaną cebulą oraz porem podsmażamy na oleju. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw, smażymy, cały czas mieszając. Ogórki kroimy na mniejsze kawałki, grzyby oczyszczamy , kroimy w paski. Boczniaki i ogórki dodajemy do mięsa, oprószamy mąką, wrzucamy posiekany majeranek, chwilę podsmażamy, zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu (często mieszając), do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą gryczaną.