Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie smakowe. Dzięki ogórkom konserwowym mięso jest delikatne i soczyste.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Składniki
Marchew i seler obieramy, kroimy, razem z posiekaną cebulą oraz porem podsmażamy na oleju. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw, smażymy, cały czas mieszając. Ogórki kroimy na mniejsze kawałki, grzyby oczyszczamy , kroimy w paski. Boczniaki i ogórki dodajemy do mięsa, oprószamy mąką, wrzucamy posiekany majeranek, chwilę podsmażamy, zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu (często mieszając), do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą gryczaną.