Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita rozkosz dla podniebienia. Takie danie można podać jako zapiekankę, przekładając do naczynia żaroodpornego i posypując żółtym serem typu salami (nie zabije smaku).
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 105
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 50
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2883
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 105
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 50
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2883
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w dość dużą kostkę. Na gorącym oleju podsmażamy mięso, wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki pokrojone na plasterki. Chwilę razem podsmażamy, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę, dokładnie obtaczamy mięso, po czym zalewamy wrzątkiem. Dodajemy mrożone grzyby. Do całości dodajemy liście laurowe, passatę, lubczyk i paprykę. Dusimy do miękkości mięsa. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Dokładnie odsączamy. Sos z mięsem zestawiamy z palnika, dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron układamy na talerze, wlewamy sos z mięsem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.