Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita rozkosz dla podniebienia. Takie danie można podać jako zapiekankę, przekładając do naczynia żaroodpornego i posypując żółtym serem typu salami (nie zabije smaku).
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11483
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11483
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w dość dużą kostkę. Na gorącym oleju podsmażamy mięso, wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki pokrojone na plasterki. Chwilę razem podsmażamy, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę, dokładnie obtaczamy mięso, po czym zalewamy wrzątkiem. Dodajemy mrożone grzyby. Do całości dodajemy liście laurowe, passatę, lubczyk i paprykę. Dusimy do miękkości mięsa. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Dokładnie odsączamy. Sos z mięsem zestawiamy z palnika, dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron układamy na talerze, wlewamy sos z mięsem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.