Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z papryką.

Gulasz wołowy z papryką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 804 Ocena: 15369

Dodano:

Odsłon: 2113

Inny niż tradycyjny,wyszedł bardzo smaczny:)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojoną wołowinę obsmażyć na łyżce smalcu do zrumienienia.
    Podlać wodą do przykrycia mięska i gotować do jego miękkości.Dodać ziele i liście.
    Osobno usmażyć pokrojoną cebulę w piórka ,dodać pokrojoną paprykę i smażyć około 10 min.
    Dodać 1 łyżkę mąki i zasmażyć.
    Gdy mięso jest miękkie dodać do niego paprykę z cebulą i dusić jeszcze około 10min.Doprawić do smaku pieprzem,majerankiem,imbirem i solą.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 września 2016 WOłowina w kazdej postaci jest pyszna,a ta z dodatkiem papryki...marzenie Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 28 września 2016 Super, tylko szkoda że przez jesienny katar nie mam smaku:(. Ale jak tylko minie biorę to...:) Odpowiedzi: 3 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń