Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad zawsze w cenie :)
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17053
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 297
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 911
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7231
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8761
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17053
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 297
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 911
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7231
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8761
Składniki
Mięso umyj i zalej połową wina. Odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w piórka, marchew w kostkę, a pieczarki w plasterki. Czosnek zgnieć i połowę dodaj do mięsa.
Cebulę podsmaż, aż będzie szklista i zdejmij ją z patelni. Mięso pokrój w niedużą kostkę i smaż na tej samej patelni dolewając uprzednio trochę oleju. Osobno podsmaż pieczarki z czosnkiem i marchewką. Kiedy mięso będzie już podsmażone dodaj przyprawę do gulaszu (w ilości jaką lubisz) i zalej pozostałym z marynaty winem. Do gotującego się mięsa dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki i marchewkę. Po 15 minutach dołóż pomidory i drugą połowę wina. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Oczywiście do gulaszu tradycyjnie można dodać paprykę, ja nie daję, bo niestety nie mogę jej jeść. Smacznego! Maj, 2010r.