Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad zawsze w cenie :)
Gulasz wołowy, ale zrobiony troszkę inaczej, pod mojego syna, który w sosie w...
Odsłon: 26094
Pyszny i kolorowy gulasz wołowy, najlepiej smakuje z czeskim knedliczkami lub...
Odsłon: 7541
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 375
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 375
Składniki
Mięso umyj i zalej połową wina. Odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w piórka, marchew w kostkę, a pieczarki w plasterki. Czosnek zgnieć i połowę dodaj do mięsa.
Cebulę podsmaż, aż będzie szklista i zdejmij ją z patelni. Mięso pokrój w niedużą kostkę i smaż na tej samej patelni dolewając uprzednio trochę oleju. Osobno podsmaż pieczarki z czosnkiem i marchewką. Kiedy mięso będzie już podsmażone dodaj przyprawę do gulaszu (w ilości jaką lubisz) i zalej pozostałym z marynaty winem. Do gotującego się mięsa dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki i marchewkę. Po 15 minutach dołóż pomidory i drugą połowę wina. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Oczywiście do gulaszu tradycyjnie można dodać paprykę, ja nie daję, bo niestety nie mogę jej jeść. Smacznego! Maj, 2010r.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Dania główne
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Dania główne
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Dania główne
Schab na dziko
Kurczak z makaronem ryżowym
Znudził ci się już zwykły kurczak z piekarnika lub kotlety przygotowywane z f...
Odsłon: 128
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2864