Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad zawsze w cenie :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7028
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5381
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2609
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7028
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5381
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2609
Składniki
Mięso umyj i zalej połową wina. Odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w piórka, marchew w kostkę, a pieczarki w plasterki. Czosnek zgnieć i połowę dodaj do mięsa.
Cebulę podsmaż, aż będzie szklista i zdejmij ją z patelni. Mięso pokrój w niedużą kostkę i smaż na tej samej patelni dolewając uprzednio trochę oleju. Osobno podsmaż pieczarki z czosnkiem i marchewką. Kiedy mięso będzie już podsmażone dodaj przyprawę do gulaszu (w ilości jaką lubisz) i zalej pozostałym z marynaty winem. Do gotującego się mięsa dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki i marchewkę. Po 15 minutach dołóż pomidory i drugą połowę wina. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Oczywiście do gulaszu tradycyjnie można dodać paprykę, ja nie daję, bo niestety nie mogę jej jeść. Smacznego! Maj, 2010r.