Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad zawsze w cenie :)
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 328
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 346
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 410
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16498
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 328
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 346
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 410
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16498
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso umyj i zalej połową wina. Odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w piórka, marchew w kostkę, a pieczarki w plasterki. Czosnek zgnieć i połowę dodaj do mięsa.
Cebulę podsmaż, aż będzie szklista i zdejmij ją z patelni. Mięso pokrój w niedużą kostkę i smaż na tej samej patelni dolewając uprzednio trochę oleju. Osobno podsmaż pieczarki z czosnkiem i marchewką. Kiedy mięso będzie już podsmażone dodaj przyprawę do gulaszu (w ilości jaką lubisz) i zalej pozostałym z marynaty winem. Do gotującego się mięsa dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki i marchewkę. Po 15 minutach dołóż pomidory i drugą połowę wina. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Oczywiście do gulaszu tradycyjnie można dodać paprykę, ja nie daję, bo niestety nie mogę jej jeść. Smacznego! Maj, 2010r.