Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i bardzo szybki w przygotowaniu gulasz wołowy to moja sobotnia propozycja dla osób pochłoniętych pracami domowymi. Szybkie danie jednogarnkowe idealnie komponuje się z kaszą jaglaną i ogórkiem kiszonym, ale można nim również polać placki ziemniaczane, ugotowane ziemniaczki lub po prostu podać je z chlebem.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 107
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2890
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 107
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2890
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
1. Mięso kroimy w drobną kostkę i obtaczamy w mące. W dużym rondlu rozgrzewamy olej razem z dwoma kulkami jałowca i obsmażamy na nim mięso. Gdy wołowina się lekko zarumieni, przekładamy ją do miski.
Cebulę obieramy, przecinamy na pół i kroimy w drobne piórka. W patelni, na której smażyliśmy mięso rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę. Gdy lekko się zarumieni, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy ok 8 minut, aż grzyby puszczą wodę i lekko się zarumienią. Seler naciowy kroimy w półksiężyce, czosnek w plasterki i dodajemy do reszty warzyw. Całość podsmażamy ok 5 minut. Po tym czasie dorzucamy mięso, zalewamy winem wymieszanym z musztardą i doprawiamy podanymi przyprawami (uważamy z kminem i gałką muszkatołową - są bardzo aromatyczne!). Gulasz dusimy ok 1 godz, aż mięso całkowicie zmięknie. SMACZNEGO :-)
zdj