Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i bardzo szybki w przygotowaniu gulasz wołowy to moja sobotnia propozycja dla osób pochłoniętych pracami domowymi. Szybkie danie jednogarnkowe idealnie komponuje się z kaszą jaglaną i ogórkiem kiszonym, ale można nim również polać placki ziemniaczane, ugotowane ziemniaczki lub po prostu podać je z chlebem.
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
1. Mięso kroimy w drobną kostkę i obtaczamy w mące. W dużym rondlu rozgrzewamy olej razem z dwoma kulkami jałowca i obsmażamy na nim mięso. Gdy wołowina się lekko zarumieni, przekładamy ją do miski.
Cebulę obieramy, przecinamy na pół i kroimy w drobne piórka. W patelni, na której smażyliśmy mięso rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę. Gdy lekko się zarumieni, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy ok 8 minut, aż grzyby puszczą wodę i lekko się zarumienią. Seler naciowy kroimy w półksiężyce, czosnek w plasterki i dodajemy do reszty warzyw. Całość podsmażamy ok 5 minut. Po tym czasie dorzucamy mięso, zalewamy winem wymieszanym z musztardą i doprawiamy podanymi przyprawami (uważamy z kminem i gałką muszkatołową - są bardzo aromatyczne!). Gulasz dusimy ok 1 godz, aż mięso całkowicie zmięknie. SMACZNEGO :-)
zdj