Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy z warzywami"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 134
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 134
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, oprószyć lekko mąką. Dodać przeciśnięty czosnek, wymieszać, odstawić do lodówki.
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchewki pokroić w ukośne plasterki, paprykę w kostkę, ziemniaki również w plasterki. Cebulę pociąć w piórka.
Rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić cebulę, dodać mięso, obsmażyć, mieszając. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. 30 minut.
Następnie dodać warzywa, posypać pieprzem i tymiankiem i dalej dusić do miękkości. Pod koniec, jeśli trzeba, dodać sól.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy oryginalne aromaty, warto do duszenia dodać łyżeczkę mielonego kminu rzymskiego i dwie szczypty mielonego imbiru.Źródło: Twoje Imperium