Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy z warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12845
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1457
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14110
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5859
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12845
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1457
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14110
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5859
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, oprószyć lekko mąką. Dodać przeciśnięty czosnek, wymieszać, odstawić do lodówki.
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchewki pokroić w ukośne plasterki, paprykę w kostkę, ziemniaki również w plasterki. Cebulę pociąć w piórka.
Rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić cebulę, dodać mięso, obsmażyć, mieszając. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. 30 minut.
Następnie dodać warzywa, posypać pieprzem i tymiankiem i dalej dusić do miękkości. Pod koniec, jeśli trzeba, dodać sól.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy oryginalne aromaty, warto do duszenia dodać łyżeczkę mielonego kminu rzymskiego i dwie szczypty mielonego imbiru.Źródło: Twoje Imperium