Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy z warzywami"
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2359
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4455
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2359
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4455
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, oprószyć lekko mąką. Dodać przeciśnięty czosnek, wymieszać, odstawić do lodówki.
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchewki pokroić w ukośne plasterki, paprykę w kostkę, ziemniaki również w plasterki. Cebulę pociąć w piórka.
Rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić cebulę, dodać mięso, obsmażyć, mieszając. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. 30 minut.
Następnie dodać warzywa, posypać pieprzem i tymiankiem i dalej dusić do miękkości. Pod koniec, jeśli trzeba, dodać sól.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy oryginalne aromaty, warto do duszenia dodać łyżeczkę mielonego kminu rzymskiego i dwie szczypty mielonego imbiru.Źródło: Twoje Imperium